Välkomna till “Väsen på Björkberget”

Efter förra årets succé med konserter i trädgården hemma hos Olov & Maggan på Björkberget i Dalby utanför Uppsala så har vi nu glädjen att meddela att det blir en konsertserie i sommar också. Väsen Duo står som värdar och inleder konsertserien den 7e juli med "Officiell release-konsert" för nya albumet Väsen Duo.

Till övriga konserter har vi bjudit in artister som antingen Micke eller Olov spelar ihop med under annat namn. Vi kommer att släppa in 70 personer per konsert och man måste reservera plats i förväg genom att skicka ett meddelande till Olov via Messenger eller epost: [email protected]. Där skriver man hur många man kommer och till vilken konsert.

Entrén blir i form av donationer via Swish i samband med konserten. Mer detaljerad info om parkering, coronasäkerhet etc. skickas ut till anmälda innan konserterna.

Vasen-Duo-Mellan-800

7e juli, 19:00: Väsen Duo

"Officiell Release-konsert" för nya albumet Väsen Duo. Olov spelar på olika nyckelharpor och Micke spelar violoncello da spalla samt blå elektrisk viola. Nya spännande kompositioner och fantastiska tradlåtar. Den här konserten kommer också att sändas live på FB.

Johansson-Bromander-bjorkberget

21a juli, 19:00: Sommarlåt

med Anders Bromander kyrkogel och piano, och Olov Johansson nyckelharpor förstärkta med Mikael Marin. Folkmusik, jazz och barockmusik i skön blandning. Hur ska Anders lösa att spela kyrkorgel ute i trädgården? Det här måste ni bara komma och uppleva själva!

In-Beat-Ween-Rhythm

31a juli 19:00: In Beat Ween Rhythm

André Ferrari trummor/Slagverk & bas och Olov Johansson nyckelharpor förstärkta med Mikael Marin. André och Olov har under flera års tid komponerat och utvecklat ny musik för Nyckelharpa och slagverk/trummor. Musik där spänningen mellan melodik och rytmik hela tiden sätts i nya perspektiv. Nu släpps den nya plattan och musiken ska presenteras för världen. Den här konserten kommer att sändas live på FB.

maskin-bjorkberget

4e aug. 19:00: Maskin

Erika Lindgren Liljenstolpe fiol, Robert Larsson fiol, samt Olov Johansson nyckelharpa/fiol spelar traditionella låtar efter det uppländska svängets hjältar. Samt en del egna hits också. Den här gången förstärkta av Mikael Marin.

Egeland-Marin

10e aug 19:00: Egeland/Marin

Hardingfela och violoncello da spalla/elektrisk viola denna dag förstärkta med Olov Johansson. Dessa främsta företrädare för genren "Folk-noir" var grammisnominerade nu senast för sitt album Farvel Farvel. "Med nedstemte instrumenter spiller Ånon og Micke sørgelige toner til å bli glad av! Et sjeldent lydbilde gir tradisjonelle låter et nytt liv, med tett samspill mellom hardingfele og bratsj i raffinerte arrangementer." Ånon Egeland är en av Norges främsta och kunnigaste spelmän på Hardingfela och en av våra stora idoler.

Lena-Willemark-and-Mikael-Marin

4e sept 17:00: Lena Willemark & Mikael Marin

Lena är en av våra mest kända och skickliga folksångerskor/fiolspelare med rötterna i Älvdalen i Dalarna. Mikael och Lena har spelat mycket ihop i olika större ensembler men nu är det dags för den lilla. Det är ögonblickets personliga musicerande som står i centrum. Ikväll förstärkta med Olov Johansson, nyckelharpor.

Kontakta gärna Olov Johansson om du har några frågor. 0708-104243
[email protected]

Ladda ner PDF-version