Välkomna till ”Väsen på Björkberget” 2023

Efter tidigare somrars succé med konserter i trädgården hemma hos Olov & Maggan på Björkberget i Dalby utanför Uppsala så har vi nu glädjen att meddela att det blir en liten konsertserie i sommar också. Väsen står som värdar och konsertserien inleds med Gudrun Walther, Jürgen Treyz och Väsen den 10e aug och avslutas med Lena Willemark och Väsen den 3 sept. Man måste reservera plats i förväg genom att skicka ett meddelande till Olov via Messenger eller epost: [email protected]. Där skriver man hur många man kommer och till vilken konsert. Entrén blir i form av donationer via Swish eller kontant i samband med konserten. Mer detaljerad info om parkering och annat som är bra att veta skickas ut till anmälda innan konserterna.

Gudrun Walther, Jürgen Treyz
Micke & Olov

10e aug, 19:00
Gudrun Walther, Jürgen Treyz & Väsen

Gudrun och Jürgen är grundarna av det världsturnerande keltiska bandet "Cara" som bjuder på duokonsert. De bygger en musikalisk brygga mellan de keltiska och tyska musiktraditionerna i ett program influerat av sina resor och turnéer. Allt framfört och presenterat av två fullblodsmusiker som förstår varandra intuitivt och använder denna frihet till att göra varje konsert till en speciell upplevelse.

Väsen, Mikael Marin och Olov Johansson har under 40 års intensivt samspel och turnerande renodlat sitt sound och sin sceniska närvaro till den grad att de i dag är unika i sitt slag. Med sitt lekfulla och fulländade samspel verkar de trotsa fysikens lagar i något som förefaller vara en telepatisk kommunikation.

Banden spelar var för sig samt en del tillsammans.

Lena Willemark och Väsen

3e sept, 15:00
Lena Willemark och Väsen

Lena är en av våra mest kända och skickliga folksångerskor/fiolspelare med rötterna i Älvdalen i Dalarna. Det är ögonblickets personliga musicerande som står i centrum och det är intimt och nära. Det blir tredje året vi avslutar konsertsommaren ihop med Lena.

Kontakta gärna Olov Johansson om du har några frågor. 0708-104243
[email protected]

Ladda ner PDF-version